Waarom Gronus?

Gronus heeft oog voor uw zelfstandige leven. Wij bieden u een integer advies, persoonlijke aandacht, een luisterend oor en een helpende hand op de momenten dat u dat nodig heeft.

Er zijn tal van situaties te bedenken, die uw levensgeluk negatief beïnvloeden, omdat u uw zelfstandigheid dreigt te verliezen. De professionele zorgverlenende instanties kunnen niet in alle gevallen voor u klaarstaan. Hierdoor kan afhankelijkheid ontstaan van familie, buren of vrienden, terwijl u daar eigenlijk (nog) niet op zit te wachten. Door Gronus in te huren, staat u er niet alleen voor en krijgt u de persoonlijke aandacht die u verdient. U profiteert van optimale ondersteuning en begeleiding, terwijl u zelf de regie in handen houdt. Samen met Gronus stelt u doelen en creëert u weer rust in uw leven.

Betaalbaar en laagdrempelig

Wij vinden dat iedereen het recht heeft om het heft in eigen handen te houden en zo het beste uit zijn of haar leven te halen. Daarom is onze hulp betaalbaar (2019: € 32,50 per uur) en laagdrempelig. Bij Gronus ervaart u ondersteuning die is gebaseerd op daadkracht, respect, authenticiteit en integriteit. Wij geloven in het behouden van de regie over uw eigen leven, als het nodig is met een beetje hulp van Gronus. Altijd met oog voor een zelfstandig leven! U kunt Gronus inschakelen in diverse situaties:

Gronus als mantelzorger

Hele dagen alleen lukt niet meer. U heeft behoefte aan een luisterend oor, iemand om boodschappen mee te doen, een wandeling mee te maken, samen te lunchen of tijd te overbruggen. Kortom, alles waarmee de professionele hulpverlening u niet kan helpen. Dat is het moment waarop Gronus graag naast u komt staan om u te helpen. Zeker wanneer u (nog) niet afhankelijk wilt zijn van uw familie, buren of vrienden. Zo houdt u de regie in eigen handen.

Ook wanneer uw dierbare deze zorg nodig heeft en u zelf niet in staat bent om deze (voldoende) te geven, kunt u de hulp van Gronus inroepen. Samen zorgen we er dan voor dat uw dierbare zo lang mogelijk een veilige thuishaven heeft.

Gronus helpt u weer op weg, als u tot stilstand bent gekomen

Na een ernstige gebeurtenis, denk aan het overlijden van een dierbare, de revalidatie na een ernstige ziekte of operatie, komt u weer thuis. Het huis voelt niet meer vertrouwd, de dagelijkse dingen gaan u niet meer als vanzelfsprekend af. Gesprekken met professionele hulpverleners helpen u vooruit, maar toch, na zo’n gesprek komt u weer alleen thuis. Dan kan Gronus naast u komen staan om samen met u weer de dagelijkse gang van zaken op te pakken. Samen weer de dagelijkse activiteiten ondernemen. Door op vaste tijden bij u thuis u deze ondersteuning aan te bieden, zorgt Gronus ervoor dat u op termijn weer de regie terug in handen krijgt.

Gronus zorgt ervoor dat u zelf de financiën kunt beheren

Waarom de financiële controle overdragen, als u met een beetje hulp thuis, de regie zelf kunt houden? Naast u aan de keukentafel zorgt Gronus ervoor dat u wekelijks of maandelijks inzicht krijgt en houdt over de financiële stand van zaken. Gronus neemt niets uit uw handen en niets uit uw zicht, maar zorgt er samen met u voor, dat u telkens weet hoe u ervoor staat.

Gronus schept orde in chaos

Soms is de chaos zo groot, dat orde scheppen een onbegonnen zaak lijkt. Samen met Gronus bepaalt u doelen, waar we samen naartoe gaan werken. Beginnen bij het begin, zo zorgen we voor orde in uw leven. Orde om u heen betekent rust in uw hoofd. Chaos op welk gebied dan ook, denk aan dierbare spullen die uw leefruimte in beslag nemen, maar ook chaos aan papierwerk, enzovoorts. We zorgen samen dat de rust weer binnen uw bereik komt.